همیار مجازی

خواص زیتون – هر آنچه که باید در مورد زیتون بدانید | Olive

خواص زیتون – هر آنچه که باید در مورد زیتون بدانید

خواص زیتون

زیتون چیست ؟

زیتون (به انگلیسی: Olive) و با (نام علمی: Olea europaea) اسم گذاری شده است و زیتون تقریباً شامل  ۲۰ گونه درختی است ،در زمان های قدیم از حوزه دریای مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا زیتون یافت میشد و در این مناطق از زیتون استفاده میکردند.

زيتون درختچه اي است به ارتفاع تقريبا سه متر ولي هنگاميكه در شرايط مساعد پرورش مي يابد ارتفاع آن حدود ۱مترو قطر تنه اش به ۳ متر ميرسد. چوب درخت زيتون بسيار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است كه خطوطي قهوه اي رنگ در آن وجود دارد .

انواع زیتون

زیتون انواع مختلفی دارد که عبارتند از زیتون پرورده، زیتون سیاه، زیتون تلخ، زیتون سبز، زیتون شور، زیتون پرورده شمال، کنسرو زیتون و … که شما می‌توانید زیتون را به انواع سالاد، ساندویچ و یا غذاهای مصرفی خود اضافه کنید و از روغن آن برای پخت غذاهای مختلف استفاده کنید.

ویتامین ،مواد معدنی و ارزش غذایی زیتون

ویتامین های موجود در زیتون

مواد معدنی زیتون

ارزش تغذیه ای زیتون

 ویتامین ای ۱۹ درصد  سدیم ۶۵ درصد  چربی ۲۴ درصد
 ویتامین آ ۸ درصد  کلسیم ۵ درصد  فیبر ۱۳ درصد
 ویتامین آ ۸ درصد  مس ۶ درصد  کالری ۱۲۵
 ویتامین بی ۲٫۶درصد  آهن ۳ درصد  پروتئین ۲ درصد

 

 

خواص زیتون

خواص زیتون بسیار زیاد است که نمیتوان تمامی آنها را در اینجا گفت اما ما به ۳ عدد از مهمترین ویژگی های زیتون در زیر اشاره کرده ایم که امید میرود مفید واقع شود.

زیتون دشمن پوکی استخوان

تحقیقات نشان داده است ،افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند، کمتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. در تحقیقات انجام شده ثابت شد که ترکیب هیدروکسی تیروزول و اولئوروپین باعث افزایش رسوب کلسیم و رشد استخوان می‌شوند و همین امر باعث میشود که شما به پوکی استخوان دچار نشوید. اگر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید مقدار مناسبی از زیتون و یا روغن آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید .

چشمان سالم در کنار زیتون

یک فنجان زیتون، ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن ما به ویتامین A را تامین می کند و همه ما می دانیم که ویتامین A برای حفظ سلامت چشم و تقویت بینایی بسیار مفید است . ویتامین A به چشم انسان در تشخیص روشنایی و تاریکی از هم کمک کرده و به این شکل دید ما در شب را بهتر می کند.  دانشمندان معتقدند که مصرف ویتامین A ،که زیتون دارای مقداری زیادی از این ویتامین می باشد، در پیشگیری از آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، گلوکوم و دیگری بیماری های چشم که با افزایش سن و پیری در ارتباط هستند مفید و موثر است و از ابتلا به آنها جلوگیری میکند.

زیتون دشمن سرطان

زیتون دشمن سرطان

رمز و راز درمان سرطان به یک مشکل عمده در جوامع امروزی تبدیل شده است اما روش‌های جایگزین بسیاری برای درمان، کاهش پیشرفت و حتی جلوگیری از بروز آن وجود دارد. زیتون معمولا با استفاده از روش‌های مختلف از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. اولا، زیتون حاوی آنتوسیانین است که به عنوان یک ماده‌ی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، می‌تواند از بروز سرطان جلوگیری کند. آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در برابر رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند. این رادیکال‌های آزاد سلول‌های سالم بدن را به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌کنند بنابراین اضافه کردن آنتی اکسیدان‌ها به رژیم غذایی می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

دوما، زیتون حاوی اولئیک اسید است که از گیرنده فاکتور رشد خاصی جلوگیری می‌کند . همین امر نیز موجب می‌شود رشد و توسعه‌ی سرطان سینه کاهش پیدا کند. در نهایت هیدروکسی تیروزول از جهش DNA و رشد سلول‌های غیر طبیعی جلوگیری می‌کند.

 

 

 

مطالب مرتبط :

فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.